Compare properties

Compare

No properties found to compare.

Image Alt

Kvart

  /  Apartments   /  5 sjajnih prednosti Novogradnje
blank

5 sjajnih prednosti Novogradnje

U daljnjem tekstu nastojat ćemo da vam ukažemo na sve prednosti kupovine stana u Novogradnji.

Prva nedoumica kod odluke o rješavanju vlastitog stambenog pitanja javlja se već pri dvojbi o kupnji nekretnine novije ili starije gradnje. Prema  dostupnim podacima koje smo dobili na najpopularnijim oglasnicima za prodaju/potražnju nekretnina pokazuju kako potencijalni kupci ipak pokazuju veći interes za novim stanovima.

  1. Najvažnija prednost kupovine stana u novogradnji je ta što najačešće ne  treba računati na dodatna ulaganja za adaptaciju i popravke, dok kod starogradnje to nije slučaj.

  2. Garancija na kvalitetu, čisti „papiri“, energetska učinkovitost, osiguran parking, kao i moguća prilagodba prostora prema željama budućih stanara – samo su neki od razloga zbog kojih kupci radije biraju stanove u novogradnji.

  3. Kada je riječ o prednostima novogradnje nad starijim stanovima, uvijek vrijedi izreka „Novo je novo“. Danas novogradnja ima jednu veliku prednost, a to je da ukoliko želite nov stan, možete ga kupiti u izgradnji i tada je izbor stanova najveći.

  4. Prednost takvog stana je što detalje oko završnog uređenja u većini slučajeva možete dogovoriti s investitorom i izvođačima radova. Pod time mislimo na npr. odabir keramike“, većina investitora dozvoljava kupcu da između nekoliko opcija boja izabere onu koju njemu najbolje odgovara. Moguće je dogovoriti i nešto što nije u opciji odabira investitora, uz kupčevu nadoplatu, isto vrijedi i za podne obloge, boje zidova, eventualni razmještaj rasvjetnih tijela, grijaćih tijela (naravno ukoliko je razmještaj istih moguć). „Moguće je dogovoriti ne postavljanje pojedinih pregradnih zidova ili pak postavljanje dodatnih. Zamjena kade s tuš kabinom i sl. Naravno ukoliko je svo to zaista i moguće provesti u praksi.“

  5. Uz sve navedeno, nove zgrade imaju bolju izolaciju, stolariju i općenito bi trebale biti građene boljim i kvalitetnijim materijalima. I naravno sama činjenica da u stanu nije niko živio, da baš niko nije ništa koristio prije Vas čini novogradnju poželjnijom od starogradnje.

blankblank
You don't have permission to register