Compare properties

Compare

No properties found to compare.

Image Alt

Kvart

  /  Apartments   /  Dječije carstvo
blank

Dječije carstvo

Kvart vam donosi inspirirativne ideje za pretvaranje dječije sobe u nepresušan izvor zabave, kreativnosti i učenja.
Kako urediti sobu za dijete, a da prostor ima sve potrebne sadržaje, a pritom bude estetski usklađen te zanimljiv njenom malom vlasniku, saznajte u nastavku u našem blogu:
Dječija soba je mjesto za spavanje, odmor, igru, i učenje, to je prostor u kojem se osjećaju sigurno i zaštićeno.
Najčešće su manje kvadrature, a trebaju zadovoljiti različite potrebe djeteta zbog čega je izuzetno važno dobro organizirati namještaj i iskoristiti svaki kutak dječije sobe.

Glavni parametri kod uređenja dječije sobe su;
• kvadratura dječije sobe
• oblik dječije sobe
• orijentacija dječije sobe
• dob djeteta

Iznimno je bitno prilikom planiranja ostaviti dovoljno mjesta za nesmetan ulazak odnosno izlazak iz sobe te slobodno kretanje prostorom. Kako su dječije sobe uglavnom male, treba izbjegavati glomazan namještaj naglašenog dizajna i tamnih boja.
Organizacija prostora sa sadržajima kojima će se zadovoljiti sve potrebe djeteta je jedan od bitnijih faktora, jer dijete od tri godine svakako neće imati iste sadržaje u sobi kao ono koje ide u školu.
Dok će u prvom naglasak, pored ležaja, biti na kutku za igranje i elementima za pohranu igračaka. Osim šarenila i razigranosti, prostor za igru bi trebala obilježiti i funkcionalnost, sigurnost te izdržljivost materijala
Da biste osigurali vašem djetetu dostupnost knjiga, bojanki i brojnih igračaka, u organizaciju sobe uključite police/letvice za knjige te police za igračke i organizaciju.

Savjet za kraj: Svježina, ugodnost, maštovitost i nenametljivost bi, u konačnici, trebali biti rezultat uređenja dječije sobe. Potrudite se da to bude prostor u kojem će se dijete rado igrati, učiti i odmarati.

Post a comment

blankblank
You don't have permission to register